Kimagasló színvonalú szervezés mellett, kiváló körülmények között, nagyszerű hangulatú versenyen vehettek ma részt a legfiatalabb sakkozóink Hajdúböszörményben. A szervezők nem kímélték a 75 fiatal sakkpalánta agytekervényeit, hiszen egy 9 fordulós megmérettetéssel készültek a számukra. A nyíregyházi fiatalok – ahogy tőlük megszokhattuk – most sem vallottak szégyent és szépen csillogó érmekkel tértek haza:
U8 fiú kategóriában a mezőny talán legfiatalabb tagjaként Takács Nimród ezüstérmet szerzett 9/7 pontos teljesítményével, de kiváló teljesítményt nyújtott, és az élbolyban végzett Tóth Hunor is. Ebben a korcsoportban szerepelt az első versenyén részt vevő Szanyi Denisz is, aki szintén gyönyörű játszmákat játszott.
Az U10-es lányok között Nyíregyháza tarolt, hiszen az 1-4 helyen nyíregyházi lány végzett, az 1-3 helyen holtversenyben, bucholz döntött. Az aranyérem így Lalusz Dórához, az ezüst Fábián Lénához került, míg Farkas Júlia a 4. helyen végzett.
Az U10-es fiúk között Takács Armand 1. kiemeltként rajt-cél győzelmet aratott 9/8,5 pontos teljesítményével, azonban 1-6-ban végzett még Gincsai Miklós és Jasku Dániel, valamint kiváló játékot mutatott be Celikbilek Ömer és Szanyi Ádám is az egyébként igen erős mezőnyben.
Gratulálunk minden résztvevőnek és további szép sakksikereket kívánunk!