TREMBÁCZ LÁSZLÓ

SAKK EDZŐ

Trembácz László, azaz Laci bácsi, túl a 70-en még mindig a gyerekek kedvence, hiszen nincs olyan edzés, vagy verseny, amit ő ki szeretne hagyni. Tizenhat évesen tanult meg sakkozni, azóta több sakkcsapatban is játszott. Tagja volt a magyar levelező sakkválogatottnak és legjobb magyar pontszerzőként nyugdíjas bajnok lett. Több, mint egy évtizede szakmai tudását adja tovább a fiatalabb generációnak: az Arany János Általános Iskolában sakkszakkört vezetett, tehetséges gyerekeket mentorál, sakkcsapatot edz. Az elmúlt évtizedben a kezei közül kikerült sakkozó fiatalok számos versenyről tértek haza dobogós helyezéssel, de a sakk által olyan értékeket is tanít, mint a kitartás, becsületesség és tisztelet. A gyerekek kapnak még valami nagyon fontosat: célt, közösséget, életre szóló barátságokat. Tanítványai számára ő a „pótnagypapa”, aki ott van a szallagavatókon, ballagásokon, iskolai évnyitó- és évzáró ünnepségeken. Őszintén reméljük, hogy ez még nagyon sokáig így is marad!

BENICSÁK JÁNOS

SAKK EDZŐ

Aránylag későn, 28 éves korában kezdett el versenyezni, de folyamatos fejlődéssel  eljutott a mesterjelölti címig. Rendszeres résztvevője a nyaranta Nyíregyházán rendezett vegyesmesterversenyeknek. 1975-ben érte el pályájának csúcsát. Ekkor volt legmagasabb az Élő pontszáma. Nem csak a tábla mellett, hanem a sakkszervezésben is kiváló munkát végzett. Ennek eredményeképpen 1977- ben a Megyei Sakkszövetség főtitkárává nevezték ki. Nevéhez fűződik a megyei csapatbajnokságban élőírt ifi játékosok szerepeltetése. Sok éven keresztül társadalmi munkában végzett a Szent Miklós, Arany, Apáczai iskolákban. A Szent Miklós iskolában nagyszabású sakk fesztivált szervezett nagymesteri részvétellel. Ugyancsak nevéhez kötődik a nagysikerű Mihalkó emlékverseny megszervezése. Azért a játékról sem mondott le, ennek köszönheti az  országos egyéni és csapatbajnoki győzelmeit. Legkiemelkedőbb sikerét azonban a Nyíregyházi Egyetemi SE sakkszakosztályának megalakitásával, és a megye kiemelkedő utánpótlás nevelő szakosztályává válásával érte el.

ORSÓ JÁNOS

FIDE MESTER

Az idősebb Orsó testvér, FM Orsó János a testvérével, Miklóssal együtt a sportok, állatok és a növények nagy szerelmese, ami nem is csoda, hiszen már gyerek koruktól ebben a szellemben nevelték őket a szüleik. A sakkot is együtt tanulták, fejlesztették, csiszolták a tudásukat, amelyben az 1981-ben Nemzetközi Mesteri címet szerző testvére volt a fő motiválója, így 1986-ban János is megszerezte a FIDE mesteri címét. 20 éven át játszott NB-1-es klubokban, mint pl. KGM és Volán SC Budapest, majd a Balatonalmádi színeiben, ahol sok nagymestert látott játszani és tanítani egyaránt. A polgári munka mellett azonban a sakk egész életében csak szerelem és szenvedély maradt és így is tekint rá mind a mai napig, és ezt a szellemiséget adja át önzetlenül tanítványainak is. Fáradhatatlanul és lelkesen tartja az iskolai szakköröket és éles szeme azonnal kiszúrja a tehetségeket. Mindemellett a felnőtt csapat bajnokikon azonnal és önzetlenül az egyesület rendelkezésére áll, ahol mindig a csapat egyik legeredményesebb pontszerzőjeként zárja az éveket.

SAKK EDZŐ

SZILÁGYI SÁNDOR

NEMZETKÖZI MESTER

ORSÓ MIKLÓS

SAKK SZAKOSZTÁLY VEZETŐ-HELYETTES

LASKAI TÍMEA

SAKK SZAKOSZTÁLY VEZETŐ

dr. TAKÁCS ROLAND

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

VALAMI KÉRDÉSED VAN? MI BOLDOGAN MEGVÁLASZOLJUK!