Nyílt, ingyenes sakk edzéseink Nyíregyházán

minden szerdán és pénteken 17:00 – 20:00

A Nyíregyházi Egyetemi SE Sakk Szakosztálya és elődszervezete a Piremon SE 1960-as évekre visszanyúló oktatási politikája, hogy anyagi okokból egyetlen tehetséges, sakkozni vágyó fiatal se maradjon ki a sakkozás élményéből, ezért heti két edzésünk évtizedek óta nyílt és ingyenes, ahol örömmel látunk minden olyan sakkozni vágyó gyermeket, fiatalt, felnőttet és senior korosztályú játékost, aki az alapvető viselkedési normákat betartva szeretné egy jó hangulatú közösségben fejleszteni a sakktudását.

Tekintettel az edzések nyílt jellegére, a foglalkozáson való jelenléti idő kötetlen, élmény alapú, ahol jellemzően a játék dominál, ahol bármilyen szintű játékos megtalálja a közösségben a számára kihívást jelentő ellenfelet, illetve azokat az edzőket, tapasztaltabb játékosokat, akiktől a játék közben sokat tanulhat.

Egyéni és kiscsoportos foglalkozások Nyíregyházán

kurzus jellegű képzési formák, amelyek történhetnek jelenléti és online formában egyaránt

Azoknak a játékosoknak, akik a sakk, mint tudomány és mint sport iránt komolyabban érdeklődnek, és akik rangos országos, vagy nemzetközi tornákon szeretnének indulni és ott jó eredményt elérni a játékos tanulás mellett jelentős fejlesztő munkát is szükséges elvégezniük. Ez ma már az internet és különböző szakkönyvek segítségével történhet otthonról önállóan is, ugyanakkor leggyorsabb fejlődést még mindig a szakavatott és tapasztalt edzők révén lehet elérni. Éppen ezért az érdeklődő ifjú sakkozóik részére rendszeres egyéni- és/vagy kiscsoportos foglalkozásokat, tábor jellegű képzéseket szervezünk, ahol mélyebb ismereteket szerezhetnek a sakkjáték rejtelmeiről.

Iskolai szakkörök és sakktanítás

A sakk, mint a készségfejlesztés egyik legjobb eszköze

A sakkot nem lehet elég korán elkezdeni. Éppen ezért oktatóink rendszeresen kapnak felkérést, sokszor egész éves oktatói munkára a város és a megye számos olyan iskolájából, ahol a sakkra, mint a készségfejlesztés egy kiváló eszközére tekintenek, legyen szó egész osztályokat érintő Sakkpalota Programól, vagy csak szakkör jellegű sakktanításról. Legtöbbször ezeken a foglalkozásokon találkoznak edzőink a sakkra igazán fogékony, lelkes gyermekekkel, akik útja tehetségkutató versenyeken keresztül vezet a komolyabb edzéseken át a versenysakk irányába. Ugyanakkor akik csak a játékot szeretik, azok is rengeteget fejlődnek, hiszen a sakk az egyik legjobb készségfejlesztő játék, amely jótékony hatásai azonnal meglátszanak minden sakkozó gyermek gondolkodásában és ezáltal a tanulmányi eredményeiben is.

Nemzeti Sakkbajnokság

NB II-es csapat

Megyei Felnőtt Sakkbajnokság

Felnőtt- és Ifjúsági csapat

Ifjúsági versenyek

Egyéni- és Csapatversenyek

Sakk a legjobbak ellen

Szimultánok és izgalmas programok

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!

VALAMI KÉRDÉSED VAN? MI BOLDOGAN MEGVÁLASZOLJUK!