A 3. fordulóval folytatódott a Megyei Felnőtt Csapatbajnokság, ahol mindkét megyei csapatunk asztalhoz ült. A két csapatunkban egyaránt 4-4 ifjúsági játékosunk kapot játéklehetőséget, azaz az ifi játékosaink aránya kereken 50 % volt ebben a fordulóban.
A NYESE II. a Nyírbátor együttesét fogadta a Megyeházán. Szegény nyírbátoriaknak az elmúlt időszakban nem sok sikerélménye volt a csapatainkkal szemben, amely tendencia most sem tört meg, hiszen játékosaink befűzték az oktatófilmet, és nem egész 2,5 óra játékidő után 7:0-ás vezetésre tettek szert. Egyedül az 1. tábla tartotta a bátoriak becsületét, ahol gigászi, 5 órás küzdelem alakult ki, de végül az utolsó 35 mp-ben ott is kezet nyújtottak. A végeredmény így kiütéses győzelem.
NYESE II – Nyírbátori Sakk SE 8:0
Győzött: CM Balogh Dávid, Görömbei Bálint, FM Orsó János, Tumó Bence, Vitai Tamás, Laskai Gábor, Simon Örs és Szanyi P. Sándor
A 3. csapatunk a jelentős erősítésen átesett, méltán bajnokesélyes Fehérgyarmatra látogatott, ahol egy nagyszerű hangulatú, sportszerű találkozóra került sor. Az erőviszonyokat jól szemlélteti, hogy átlagosan 3-400 élőpont hátránnyal rendelkeztek játékosaink. Szerencsére a fiataljainkat nem olyan fából faragták, mint akiket ez nagyon zavarna, így 3 óra játékidő után – az ifik kiváló játékának köszönhetően – 2,5:1,5-es vezetésnek örülhettünk és a többi táblán se dőlt még el semmi. Sajnos a végére aztán kijött az erőkülönbség, de így is kiváló eredmény született.
Fehérgyarmati SE – NYESE III. 5:3
Győzött: Szőke Nóra és Takács Armand
Döntetlent ért el: Szilágyi Sándor és Bartalos Bence
Gratulálunk mindkét csapatunknak a kiváló eredményekhez!
További eredmények: https://chess-results.com/tnr677662.aspx?lan=1