A városi és megyei csapatversenyekkel véget értek a helyi és térségi sakk diákolimpiai küzdelmek. Gyakorlatilag az összes kategóriában címvédés történt a megyében, azonban örömteli, hogy egyre szorosabb és erősebb a mezőny. Fiataljaink – ahogy az előzetesen várható volt – valamennyi kategóriában végig harcban voltak az érmekért és az országos döntőbe kerülésért.
Eredményeink:
Alsós lány kategória: A tavalyi sikerükre ráerősítve az Apáczais lányok (Fábián Léna, Ahunanya Olívia, Teschmayer Zsófia és Dallos Kincső) magabiztos győzelmet arattak, és immár NYESE szakmai támogatással indulhatnak az országos sikerek felé.
Alsós fiú kategória: A tavalyi évnél sokkal szorosabban alakult az Eötvös-Apáczai csata, amelyben idén még a rutin az Eötvösös fiúk (Takács Armand, Takács Nimród, Barta Richárd, Gincsai Miklós) győzelmét hozta, azonban a 2.-3.-4. helyen az Apáczais csapatok végeztek és nekik még van egy évük ebben a kategóriában, úgyhogy senki sem búslakodott. Számunkra azonban a legnagyobb öröm, hogy ezzel a sok gyerekkel mind NYESE oktató foglalkozik, így minden téren biztosított az utánpótlás!
Felsős lány kategória: Az egyetlen kategória, ahol nem „NYESE” csapat diadalmaskodott, hiszen a Mórás lányainknak (Illés Krisztina, Herczegh Noémi, Herczegh Léna) „csak” a városi aranyérem jutott, ami szintén kiváló eredmény, azonban a Nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola most jobbnak minősült, amihez szeretettel gratulálunk!
Felsős fiú kategória: Ami viszont nem sikerült a lányoknak, az a fiúknak összejött, hiszen a Mórás fiúk (Bereczki Bence, Bereczki Kevin, Laskai Gergő, Varga Máté) újra bezsebelték a városi- és megyei bajnoki címet, így irány az országos döntő! Ebben a kategóriában kötelező még megemlítenünk a Bem J. Ált. Iskola Kazinczy Tagintézményét, amelyben Kanyuk Hunor és Kanyuk Luca a náluk jelentősen idősebb ellenfeleik ellen vették fel kiválóan a küzdelmet.
Középiskolás kategória: A középiskolásoknál ezúttal NYESE házidöntő alakult ki, hiszen az Arany és a Zrínyi csapata csapott össze, amelyből végül a nagyobb diákolimpiai tapasztalattal rendelkező, tavalyi országos döntős Arany csapata (Görömbei Bálint, Szőke Nóra, Bartalos Bence, Szanyi P. Sándor és az alsós (!) Szanyi P. Ádám) került ki győztesen, így idén is ők javíthatnak az egyébként tavaly is igen szép országos eredményükön.
Az egyéni ágon már országos döntőbe jutottakon túl, csapatágon így további 9 fővel gyarapodott az országos döntős létszámunk, ezáltal összesen 29 fős delegációval vághatunk neki az országos megmérettetésnek.
Gratulálunk mindenkinek, találkozunk az országos döntőben!
Játszmák hamarosan az NYH Chess Sakkcsatornán: https://www.youtube.com/@nyhchess