Egész biztosan az ország egyik legjelentősebb ifjúsági sakk eseménye a Szombathelyi Sakk Csapat Diákolimpia döntője, ahol minden megye korosztályos bajnokai, több mint 400 ifjú játékossal képviseltették magukat egy gyönyörű helyszínen, professzionális szervezés mellett. Megyénket 5 nyíregyházi és 1 nagyhalászi iskola képviselte, akik az előzetes esélyeknek megfelelően valamennyien a középmezőnyben végeztek.
Alsós lányok: Az alsós lány kategóriában az Apáczai Csere János Általános Iskola 2. osztályos tanulói küzdöttek és nagyszerűen kezdték a versenyt, hiszen a 4. forduló után egészen a 3. helyig tornázták fel magukat. Sajnos a kicsi lányok a végére elfáradtak a hosszú versenyen, de így is nagyszerűen szerepeltek, és még van 2 évük ebben a korosztályban, tehát még sok tanulással nagyon szép eredmények várhatnak rájuk! Legeredményesebb játékosuk a 2. táblás Fábián Léna Rebeka 7/4,5 ponttal.
Alsós Fiúk: Ebben a kategóriában az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola 3. c. osztályos tanulói vették fel a küzdelmet, és főként az 1. és 2. táblán szerepeltek kiválóan, ahol egyaránt 50 % feletti eredményt értek el. Végül a 9-11. helyen landolt a csapat. Legeredményesebb pontszerző az éltáblás Takács Armand Roland 8/6,5 ponttal, aki az egész nyíregyházi csapat legeredményesebb játékosának is bizonyult.
Felsős lányok: A nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola tanulói is az első országos versenyükön vettek részt, és kiváló gyakorlás volt számukra a verseny. Biztosak vagyunk benne, hogy jövőre sokkal előrébb végez majd a csapat!
Felsős Fiúk: A 13. helyre rangsorolt Móra Ferenc Általános Iskola az első napot két 4:0-s győzelemmel zárta, így a kiváló 5. helyen várhatta a vasárnapi folytatást. Bizony az élbolyban már nagyon „durva” ellenfelek jöttek szembe, így a végére visszacsúszott a csapat, de mindenképpen nagy dicséretet érdemel a teljesítményük. Legeredményesebb pontszerzőjük az éltáblás Laskai Gábor 8/4,5 ponttal, aki rendre 2000 élőpont körüli ellenfelekkel küzdött, így különösen értékes az 50 % feletti teljesítménye.
Középiskolás Lányok: Talán ez a mezőny volt a legkiegyensúlyozottabb, hiszen a 8 forduló után is alig 3 pont volt a különbség a 3-12 hely között. Végül a Krúdy-s lányok a 11. helyen végeztek, ami nagyon pici szerencsével sokkal szebb is lehetett volna, de így sem bánkódunk. Legeredményesebb pontszerző Gyöngyi Eszter lett 7/4,5 ponttal.
Középiskolás fiúk: Ebben a kategóriában két iskola, a Krúdy és az Arany is képviselte a várost. Összesen 2 ponttal erősebb és kiegyensúlyozottabb csapatunk ezuttal a Krúdy volt, ami a megszerzett csapatpontokban is látszott, hiszen valamennyi játékos 9/4, vagy 9/4,5 pontot szerzett, ami végül a 9. helyre lett elegendő. Az Arany csapatában azonban két 5 pontos (Görömbei Bálint és Bartalos Bence is) eredménye is kiváló, de mindenképpen hatalmas dicséretet érdemel a kettes táblán a fiúk között vitézkedő Szőke Nóra 4 pontja is.
Gratulálunk

minden résztvevőnek!

Két hét múlva Szolnokon az egyéni nyílt és amatőr kategóriák országos döntői következnek!